Het nieuw Tichelgatpad met hier zicht op het Klokkeven is een schot in de roos. 

Het nieuw Tichelgatpad met hier zicht op het Klokkeven is een schot in de roos. ©  rr

Recordcijfers voor toerisme in coronajaar

Malle -

Toerisme Malle heeft duidelijk niet geleden onder het coronavirus. Integendeel, de coronawandelaars zorgden voor een recordaantal bezoekers in 2020.

2020 werd een boerenjaar voor de toeristische dienst van Malle. Het toerismekantoor aan het gemeentehuis ontving 2.974 bezoekers. Er was veel interesse in de wandel- en fietstochten en een ongeziene verkoop van Malse cadeaubonnen, horecabonnen en Malse mandjes.

“We danken dan ook alle Mallenaren en toeristen die het moois in onze gemeente kwamen verkennen of onze lokale economie steunden”, zegt Dries Van Dyck (DBM), schepen voor Toerisme en Lokale Economie.

“Nooit werd er zoveel gewandeld en gefietst als afgelopen zomer en najaar. Dat hebben we ook in Malle ondervonden”, zegt burgemeester Harry Hendrickx (DBM). Het nieuw Tichelgatpad dat vertrekt aan de nieuwe begraafplaats in Westmalle en zo langs het Klokkeven loopt, bleek een schot in de roos.

Maar ook de Malse horeca- en cadeaubonnen deden het boven verwachting goed. Vooral in de maand december was het in het toerismekantoor bij momenten aanschuiven voor eindejaarsgeschenken. In totaal gingen er 276 Malse mandjes over de toonbank en verkocht de dienst toerisme voor meer dan 25.000 euro aan Malse cadeaubonnen en horecabonnen.

En Toerisme Malle zit niet stil. Binnenkort wordt de nieuwe website gelanceerd.  kmaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio