©  BELGA

Na het nieuwe contract: Wout van Aert test zijn nieuwe tijdritfiets van Cervélo

Donderdag werd bekend dat Wout van Aert minstens tot 2024 in dienst blijft bij Jumbo-Visma. Om dat te vieren, ging onze landgenoot een tochtje lopen en testte hij zijn nieuwe tijdritfiets.

Vincent Van Genechten

“Hier ben ik blij mee”, liet Van Aert weten vanuit Spanje, waar hij op stage is met zijn ploeg. “Ik wilde het zelf heel graag omdat ik hier echt wel een stuk beter ben geworden. Ik denk dat iedereen heeft kunnen zien dat ik de afgelopen jaren enorme stappen vooruit heb gezet als renner. Ik was telkens in vorm op de momenten dat ik het wilde. Om echt naar iets te kunnen toewerken heb ik veel aan de ploeg te danken.”

Reden genoeg dus om er nog eens flink de pees op te leggen in Alicante. Hij was afgelopen weekend al in de wolken met zijn nieuwe “monster” van Cervélo en knalde sindsdien al meer dan 7.500 hoogtemeters uit zijn benen. Donderdag begon hij met een loopje van bijna 7km in iets meer dan 30 minuten. Daarna haalde de Belgische kampioen voor het eerst zijn tijdritfiets boven. Hij reed solo ruim 43 kilometer op Spaanse wegen, tegen een gemiddelde van 33,3km/u.

 
 

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws