Nieuwe subsidieregeling: gemeente helpt sportclubs aan nieuwe infrastructuur

Schilde -

De gemeente komt voortaan tussen in maximaal 50% van het bedrag dat een sportclub zelf investeert in infrastructuurwerken aan haar terreinen of lokalen. “Voor dit jaar voorzien we daarvoor 100.000 euro”, zegt sportschepen Pascale Gielen (N-VA).

De gemeenteraad keurde het nieuwe subsidiereglement zopas goed. Het werd opgesteld in nauw overleg met de sportraad. “Elke erkende sportvereniging op het grondgebied van Schilde komt in aanmerking”, aldus Gielen. “Dat we maximaal de helft bijdragen, is niet de enige beperking. Met een maximale toelage van 12.500 euro hebben we nog een extra drempel ingebouwd, maar voor veel clubs betekent dit toch een mooi duwtje in de rug.”

Onderhoudswerken aan gemeentelijke infrastructuur - die de gemeente sowieso voor haar rekening neemt – vallen vanzelfsprekend uit de boot. “Maar bijvoorbeeld de aanleg van een verspringstand naast de gemeentelijke piste in ‘s-Gravenwezel, of een padelveld in een tennisclub komen wel in aanmerking. Ik had graag 75% van de kosten voor ons genomen, maar de wet op de overheidsopdrachten laat dat niet toe. Dan zouden de clubs niet de vrije keuze hebben om de werken uit te voeren met wie en zoals zij dat zelf willen. Ook de sportraad toont hiervoor begrip, al komt er na één jaar een evaluatie.”

Het lokaal bestuur heeft voor 2020 100.000 euro gebudgetteerd voor deze nieuwe sportsubsidie. Vanaf 2022 wordt dat 50.000 per jaar.”Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio