©  BELGA

Engvall (KV Mechelen) moet onder het mes: einde seizoen

KV Mechelen zal Gustav Engvall de rest van het seizoen moeten missen. De Zweedse aanvaller blijft maar sukkelen met zijn geplaagde knie waardoor een nieuwe operatie zich opdringt.

thst

De lijdensweg blijft maar duren voor Gustav Engvall. Na twee invalbeurten en drie wedstrijden in de basis leken de knieproblemen van de Zweed eindelijk van de baan. Niet dus. Engvall kreeg na de wedstrijd op Charleroi opnieuw last van een ontsteking aan zijn rechterknie. Net zoals in augustus en in november is hij daardoor sowieso opnieuw enkele weken buiten strijd. Een nieuwe mentale dreun voor de speler en ook een sportieve klap voor KV: met Engvall in de ploeg pakte KV de afgelopen weken twaalf op twaalf.

Viering met gevolgen

De problemen voor Engvall begonnen in augustus 2019. In een thuiswedstrijd tegen Genk (3-1) liep de spits een scheurtje op in de mediale band bij het vieren van een doelpunt met een kniesliding. Na een moeilijk herstel werd er in februari 2020 beslist om te opereren en de mediale band volledig te vervangen. Sinds die operatie heeft Engvall last van chronische ontstekingen. Boosdoeners zijn de schroeven waarmee de nieuwe mediale band werd gefixeerd aan het bot. “In zeer uitzonderlijke gevallen zorgen die schroefjes voor bijkomende irritatie. Dit lijkt bij Engvall het geval te zijn”, legt clubdokter Robin Vanhoudt uit.

 

 ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Drie opties

Engvall had drie opties. Ofwel koos hij opnieuw voor een conservatieve behandeling (zonder operatie) in de hoop dat het probleem opgelost geraakte. De vorige twee keren lukte dat echter niet. Ofwel ging hij voor een operatie waarbij de bewuste schroefjes worden verwijderd. In dat geval wacht er hem net als vorig jaar een revalidatie van vier maanden en mag hij dus een kruis maken over de rest van dit seizoen. Een derde mogelijkheid was Engvall nog proberen op te lappen voor een beperkt aantal wedstrijden en hem pas te opereren als KV zeker is van het behoud. In dat scenario zou hij wel (een deel van) de voorbereiding op volgend seizoen missen.

Maar zover komt het dus niet. Vrijdagavond meldde de club dat Engvall er in samenspraak met de medische en de sportieve staf voor gekozen heeft om zich te laten opereren. KV kan dit seizoen dus niet meer op zijn Zweedse sterkhouder rekenen.

Scheurtje voor Bateau

Naast Engvall moet KV Mechelen zaterdag ook nog altijd Sheldon Bateau missen tegen Eupen. Een MRI-scan bracht een minuscuul scheurtje in zijn adductoren aan het licht. Bateau is wellicht een tweetal weken buiten strijd. Ook Steven Defour is twijfelachtig voor het duel tegen de Panda’s. De middenvelder heeft opnieuw last van de kuit na zijn invalbeurt tegen Standard.

MEER OVER KV Mechelen

Meer voetbalnieuws