Leerlingen van basisschool Ursulinen kunnen vrijdag niet naar school. 

Leerlingen van basisschool Ursulinen kunnen vrijdag niet naar school. © BELGAIMAGE

Veel leerkrachten uitgevallen: basisschool Ursulinen organiseert afstandsonderwijs

Mechelen -

Basisschool Ursulinen in Mechelen organiseert vrijdag noodgedwongen afstandsonderwijs. Er zijn te weinig leerkrachten beschikbaar omdat er veel uitgevallen zijn. Enkelen liepen het coronavirus op.

“Op dit moment zijn er te weinig leraren aanwezig om de kinderen op school zelf veilig en kwalitatief onderwijs te kunnen bieden”, zegt Ingeborg De Cooman, directeur communicatie van scholengroep KITOS. Alle ouders werden donderdagnamiddag op de hoogte gebracht van de maatregel.

In de basisschool in de Groenstraat zijn dertien leerkrachten uitgevallen. Enkele zijn besmet met corona. “Anderen voelden zich niet goed en wachten hun test af. Door de grote afwezigheid kregen we het niet meer gebolwerkt, want bubbels mengen kan niet en kinderen mogen ook niet samen spelen”, legt De Cooman uit. Daarom is er vrijdag geen les. “De lockdown in het voorjaar van 2020 zorgde ervoor dat onze leraren het digitaal onderwijs onder de knie hebben”, klinkt het. De kinderen van ouders die verplicht naar hun werk moeten, kunnen terecht in noodopvang.

Maandag was er sowieso al een vrije dag ingepland in basisschool Ursulinen. Dan wordt de situatie opnieuw geëvalueerd. (svh)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio