De wedstrijd vindt plaats in bibliotheek Permeke op het De Coninckplein 

De wedstrijd vindt plaats in bibliotheek Permeke op het De Coninckplein © Victoriano Moreno

Wie wint X-factor voor schrijvers?

Antwerpen -

Tien onbekende schrijvers binden zaterdag de strijd met elkaar aan in de finale van ‘Azertyfactor: De Uitdaging’. De schrijftalentenwedstrijd is een initiatief van Creatief Schrijven vzw. De winnaar gaat aan de haal met een coachingtraject en publicatiekansen.

Azertyfactor, zo heet het kansenplatform van Creatief Schrijven vzw. Al meer dan zeven jaar vormt dat platform een vrijhaven voor schrijffanaten. Sinds 2019 biedt de vzw de duizenden gebruikers van Azertyfactor ook de kans om hun schrijfcarrière echt te lanceren met de schrijfwedstrijd: Azertyfactor: de uitdaging’. X-factor voor schrijvers, zeg maar. 

“Er zijn veel verborgen literaire parels te vinden op ons platform. De eerste Azertyfactor in 2019 was een groot succes. Toen won Vanessa Daniëls tijdens een zenuwslopende finaledag op de Boekenbeurs. Daarom organiseren we de wedstrijd opnieuw. Het gemis van de beurs was voor ons allerminst een reden om ontluikend schrijftalent deze unieke kans te ontzeggen”, zegt An Leenders, directeur van Creatief Schrijven vzw.

Wie ‘De Azertyfactor 2020’ op zijn naam mag schrijven, wordt zaterdag 23 januari bekend. Dan gaan tien finalisten live de strijd met elkaar aan vanuit bibliotheek Permeke. Ze zullen één van hun pennevruchten brengen voor de jury waarin onder meer Vitalski zetelt, en voor een online publiek. Wie de wedstrijd wil volgen, kan dat vanaf 14u via de livestream op de Facebookpagina van Creatief Schrijven. evw

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio