©  BELGAIMAGE

Antwerps cafévoetbal (KAVV) zet huidig seizoen definitief stop

Slecht nieuws voor het cafévoetbal in Antwerpen. De Koninklijke Algemene Vereniging van Vriendenclubs (KAVV) heeft donderdag beslist dat het seizoen 2020-2021 definitief wordt stopgezet en dat het huidige klassement niet wordt meegerekend.

Thomas Franken

De KAVV is het verbond van vriendenclubs in Antwerpen die op zaterdag wedstrijden van twee keer 35 minuten spelen. Door de huidige coronamaatregelen is het al langer onmogelijk om voetbalwedstrijden te spelen en dus wordt de competitie stopgezet.

“Dat betekent dat de huidige rangschikkingen niet meegerekend worden en de huidige reeksindelingen behouden worden voor het seizoen 2021-2022”, klinkt het bij de KAVV. “Wij hopen eind augustus of begin september 2021 opnieuw te kunnen starten. Mocht er alsnog een plotse gunstige evolutie optreden kan er eventueel nog een bekercompetitie georganiseerd worden tussen maart en april. Maar hoe het er nu naar uit ziet, lijkt ons zelfs deze optie weinig realistisch.”

Voor nieuws over het amateurvoetbal in Vlaanderen (de nationale en provinciale reeksen) is het nog wachten tot 25 januari. Dan komt de Crisiscel van de Belgische voetbalbond samen. Die crisiscel wacht nog af wat op het Overlegcomité van 22 januari wordt beslist.

Meer sportnieuws