Ref Lardot wijst Brogno de weg naar de kleedkamers na de rode kaart. 

Ref Lardot wijst Brogno de weg naar de kleedkamers na de rode kaart. ©  BELGA

Brogno (Beerschot) riskeert drie speeldagen schorsing voor elleboogstoot

Loris Brogno moet voor het Disciplinair Comité van de Belgische voetbalbond (KBVB) verschijnen. De Beerschot-speler deelde woensdagavond een elleboogstoot uit aan Jens Cools van Eupen en kreeg rechtstreeks rood.

Thomas FrankenBron: BELGA

In de 62ste minuut werd Brogno de wei ingestuurd door trainer Will Still, maar nog geen tien minuten later moest hij het terrein al weer verlaten. Op een hoge bal die Cools wilde weg koppen kwam Brogno te bruusk ingelopen, waarbij hij zijn elleboog in het aangezicht van de Eupen-verdediger plantte.

In eerste instantie gaf scheidsrechter Lardot nog een gele kaart, maar na de raadpleging van de VAR werd het rechtstreeks rood. Uit het scheidsrechtersrapport blijkt bovendien dat Brogno na de rode kaart “enculé” heeft geroepen naar de scheidsrechter, een uitlating waarvoor de speler zich nadien heeft verontschuldigd bij Laforge.

Brogno moet volgende week voor het Disciplinair Comité van de voetbalbond verschijnen om zijn straf aan te horen. Dinsdag 26 januari zal de bondsprocureur vijf speeldagen schorsing (waarvan drie effectief) vorderen tegen de aanvaller van Beerschot. Hij wordt vervolgd voor twee inbreuken. Voor de fout zelf vraagt het Bondsparket drie speeldagen schorsing (waarvan twee effectief) en voor het scheldwoord twee speeldagen schorsing (waarvan één effectief).

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Meer voetbalnieuws