Net als in Kontich eerder deze week zullen de leerlingen ter plaatse worden getest. Het gaat wel alleen om de zesdeklassers. 

Net als in Kontich eerder deze week zullen de leerlingen ter plaatse worden getest. Het gaat wel alleen om de zesdeklassers. ©  Jan Van der Perre

‘Vermoedelijk Britse variant’ in Ranst, twee klassen in quarantaine

In het Ranstse Annuncia Instituut, een basisschool aan de Gasthuisstraat, is een ‘beperkte uitbraak’ van het coronavirus gemeld, met drie positieve gevallen. Vermoedelijk gaat het om de Britse variant. Twee klassen van het zesde leerjaar zijn in quarantaine gezet.

De gemeentelijke veiligheidscel van de gemeente kwam vandaag samen. Ook het CLB, de schooldirectie en het Agentschap Zorg en Gezondheid werden bij het overleg betrokken.

“Op dit moment zijn de beide klassen van het 6de leerjaar in quarantaine geplaatst en worden alle leerlingen en de leerkrachten van die klassen getest”, zegt de gemeente in een persbericht. Hiervoor komt een mobiel testteam van het UZA ter plaatse met een testbus. De betrokken leerlingen en hun ouders kregen de nodige richtlijnen.

Op dit moment zijn er drie besmettingen bevestigd. Vrijdag zullen alle resultaten van beide klassen bekend zijn en zal een nieuw overleg plaatsvinden met al de betrokken partijen om de situatie te evalueren. Het gemeentebestuur vraagt iedereen om waakzaam te zijn.

 

 ©  SL

 ph, sl

MEER OVER Coronavirus