Voor tien euro krijg je je persoonlijke muziek- of woordwens. 

Voor tien euro krijg je je persoonlijke muziek- of woordwens. © JB

GO! Academie doet inzamelactie voor extra laptops in muziekstudio

Willebroek -

Om geld in te zamelen voor laptops, halen de leerlingen van de GO! Academie hun muziekinstrumenten boven. Wie minstens 10 euro aan de academie doneert, krijgt een persoonlijke muziek- of woordwens in zijn of haar mailbox.

Creatieve oplossingen bedenken moet je ze niet echt aanleren in de GO! Academie voor Muziek en Woord in Willebroek. “Coronamaatregelen? Daar vinden we wel iets op”, luidt het. Wie minstens 10 euro aan de academie doneert, krijgt een persoonlijke muziek- of woordwens in zijn of haar mailbox.

De inzamelactie ‘laptop muziekstudio’ valt onder de campagne ‘Schermen voor gelijke kansen’ van de GO! foundation. Met deze actie wil de academie geld inzamelen voor extra laptops in de muziekstudio, zodat elke leerling zijn of haar muzikale stempel kan drukken. In de les ‘muziekstudio’ werken leerlingen op eigen laptops, waarmee ze muziek creëren, schrijven en beluisteren.

Samenhorigheid

“We investeren zelf in refurbished laptops, maar dat is onvoldoende. Het aanleren van muziek en woord stimuleert samenhorigheid, creativiteit en brengt afleiding. Dat is zeer belangrijk voor het mentale welzijn in coronatijden. Dat willen we geen enkele leerling ontnemen”, legt Jani Verheyden, communicatieverantwoordelijke voor de GO! scholengroep Rivierenland uit.

Graag een try-out? Kijken en luisteren maar! (jb)

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio