© rr

Waterproblemen in Deurne en Rivierenhof door schade aan leidingen

Deurne -

Door schade aan de waterleidingen in de Hooftvunderlei en de Parkweg zijn er problemen met de watertoevoer in Deurne. De breuk in de waterleiding zette ook tijdelijk de speeltuin in het Rivierenhof onder water.

dvd, jtp

Het waterlek ontstond donderdag iets na 10 uur. Water-Link werkt aan een oplossing, maar die zou nog een tijd op zich kunnen laten wachten. Verwacht wordt dat de storing nog tot maandagavond zal duren. “Het ging om een spontane buisbreuk aan de Hooftvunderlei”, zegt Chris Janssens van drinkwatermaatschappij water-link. Dat ging gepaard met enkele problemen in de omgeving, zo stond ook een deel van het Rivierenhof onder water.

“Onze onderhoudsmedewerkers zijn volop bezig met de herstelling. We raden aan het water niet te gebruiken voor consumptie en het bereiden van voeding”, aldus Janssens nog. Zo’n 20 huishoudens in de Katteweg zitten tijdelijk zonder water, dus werd er een standpijp geplaatst in de Stalinsstraat. Daar kan drinkbaar water gehaald worden.

“Nadat de storing is opgelost kan het zijn dat bewoners korte tijd last hebben van bruin water. Als dat voorvalt, laten ze best het water doorlopen tot het weer helder is”, zegt water-link nog.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio