Cultuurcentrum De Mol. 

Cultuurcentrum De Mol. ©  Joren De Weerdt

Jambon klopt aan bij Lier over vaccinaties in cultuurcentrum

Lier -

Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) gaat de tien lokale besturen contacteren die een cultureel centrum willen inrichten als vaccinatiecentrum. Vanuit de cultuursector was er protest gerezen op die locatiekeuze. In de provincie Antwerpen is Lier alvast niet van plan om snel een andere locatie te zoeken.

Joeri Vanderlinden

Er zijn in Vlaanderen 94 vaccinatiecentra gepland. Vijf daarvan komen in een cultureel centrum en vijf in een gemeenschapscentrum. Daar kwam commentaar op, omdat de inwoners van die gemeenten zo mogelijk verstoken blijven van ontspanning als de cultuursector weer mag opstarten.

Jambon gaat de tien gemeenten nu opbellen om te zorgen dat er alternatieven voorhanden zijn bij de heropstart. “Ik denk dat het nu belangrijk is om tegen 1 maart alle centra klaar te hebben”, zei hij woensdag. “Dat moeten we niet doorkruisen. Eenmaal dat is gestart, moeten we in overleg gaan met de lokale besturen om te kijken of er tegen de heropstart van de cultuursector alternatieven voorhanden zijn.”

Evenementenpleinen

“Ik heb de vraag van de minister-president nog niet gekregen”, zegt de Lierse burgemeester Frank Boogaerts (N-VA). In zijn stad wordt cultuurcentrum De Mol ingericht als vaccinatiecentrum. “Momenteel ga ik ervan uit dat we in september of oktober nog geen zaal voor achthonderd mensen nodig zullen hebben. Zulke grote evenementen gaan dan nog niet toegelaten zijn, vermoed ik. Voor kleinere evenementen hebben we alternatieven, zoals de cultuurcentra Vredeberg en Colibrant en de theaterzaaltjes in Ontmoetingscentrum Den Bril. We beschikken daarnaast ook nog over twee evenementenpleinen en de jezuïetenkerk. Cultuurcentrum De Mol wordt voor alle duidelijkheid amper door lokale verenigingen gebruikt. Voor hen stelt er zich dus wellicht geen probleem.” (cvr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio