Antwerps café stopt met ‘Trump-boycot’: “Weer Coca-Cola op de kaart”

Café Zeezicht aan de Dageraadplaats in Antwerpen is gestopt met de anti-Trump-boycot, waarin het allerlei Amerikaanse producten als Coca-Cola, Lays-chips of Heinz-sausjes van zijn menu haalde. De boycot die van start ging vanuit Antwerpen, haalde toen zelfs The Washington Post.

Paul HendrickxBron: Radio 2

Het was na de inauguratie van Donald Trump, begin 2017, groot nieuws: uit protest tegen de negatieve en zuiver op economie gebaseerde politiek van Donald Trump, maakte Café Zeezicht een vuist tegen die Amerikaanse economie. Geen tabasco op de pasta’s, geen chips meer bij de pintjes en… geen Coca-Cola meer. Er werden alternatieven gezocht, in de mate van het mogelijke, en er werd gezegd dat dit zou duren zolang het nodig was.

Nu Biden het roer toch stilaan omgooit, is de actie stopgezet: “Er is een nieuwe president dus gaan we onze boycot afronden. Dat hadden we beloofd en we gaan nu opnieuw Amerikaanse producten in ons gamma opnemen”, zegt David Joris van Zeezicht.

“Ons café is voor alle duidelijkheid gesloten door corona maar we hebben wel take-out. De Amerikaanse sigaretten gaan we opnieuw verkopen. Het bleek niet eenvoudig om een alternatief voor Heinz-tabasco te vinden, dat is uiteindelijk Mexicaanse cholula geworden. Voor de vervanger van Coca-Cola hadden we een fijne samenwerking met Belgische brouwer Roman, die een degelijke cola aanbood. Maar belofte maakt schuld dus het origineel komt terug.”

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio