©  RR

Fans hangen spandoek tegen Lamkel Zé aan Bosuil

Tegen Cercle Brugge was hij woensdagavond nog matchwinnaar, maar het mag duidelijk zijn dat lang niet alle Antwerpfans de terugkeer van Lamkel Zé in de A-kern van de Great Old toejuichen. Donderdagochtend vroeg werd een weinig tot de verbeelding sprekend spandoek gehangen aan de hoofdingang van de Bosuil. De boodschap blijft duidelijk: voor een deel van de fans “stopt het hier niet”.

pego

COMMENTAAR. Terugkeer van Lamkel Zé als afscheid van ‘oude’ Antwerp

Na weken heisa over de persoon Lamkel Zé stond hij woensdagavond weer gewoon op het veld. In de basis zelfs. En enkel op Antwerp mogelijk: hij scoorde dan ook nog eens de winning goal. Zijn terugkeer blijft voor controverse zorgen, voor- en tegenstanders blijven elkaar bestoken op sociale media én daarbuiten.

Lamkel Zé bleef ook zichzelf na zijn doelpunt en gooide als vanouds olie op het vuur. Truitje uittrekken en op de grond laten vallen, de vinger op de mond. Daarna ook in de kleedkamer de gekende aanstellerige dansjes, ditmaal gefilmd en op Instagram door een ploegmaat, aangezien hij zelf een verbod op sociale media heeft... Op sociale media kreeg ‘de clown’ er stevig van langs.

En ook opvallend: enkel de Afrikaanse spelers die hem kwamen feliciteren na zijn doelpunt. De rest van de medespelers op het veld keerde hem de rug.

(Lees verder onder de foto)

 

 ©  BELGA

Een deel van de harde kern blijft nog steeds zijn verwijdering als volwaardig speler eisen, wil hem nooit nog het logo van Antwerp zien dragen. “Dit stopt niet”, was ook gisterenavond een veelgehoorde reactie. Of nog: “liever 0-0 dan een goal van die aansteller die zich nu weer redder van de club waant.”

Voor, tijdens en na de wedstrijd bleven protesten uit. Ook en vooral door massale politieaanwezigheid rond het stadion. Tot vanochtend vroeg. Fans hingen een spandoek voor de hoofdingang. Met een duidelijke boodschap, in het Frans, aan ‘het bestuur van de club’. In de ogen van sommigen de ‘h...’ van Lamkel Zé.

Het spandoek werd snel verwijderd. Het is niet uitgesloten dat er de komende dagen nog andere protestacties volgen, klonk het bij de harde kern.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws