©  BELGA

Verrassing van formaat: Lamkel Zé startte in de basis bij Antwerp tegen Cercle

Didier Lamkel Zé startte woensdagavond in de basis bij Antwerp in het duel tegen Cercle Brugge op de 25e speeldag in de Jupiler Pro League, nauwelijks enkele dagen nadat hij van de club zijn “allerallerlaatste kans” had gekregen en voor het eerst sinds lang weer mocht meetrainen met de A-kern.

dvd, vtvn, pego

LEES OOK: Opvallend veel beveiliging rond Bosuil uit voorzorg voor ontevreden supporters

“Als je vijf spelers verliest, dan moet je zaken veranderen”, aldus trainer Frank Vercauteren voor aanvang van de wedstrijd. “Dan moet je naar de beschikbare profielen kijken en hij voldoet aan onze noden. En er bleef ook niet veel andere over. Ik heb al gezegd dat als we iets doen met hem, dat het nu is. Dan weten we waar we aan toe zijn. Hij maakte een goeie indruk op mij deze week, anders stond hij niet op het veld. Hij moet het nu doen, dat weet hij.”

 

 ©  BELGA

Ophef

Eerder deze maand misdroeg Lamkel Zé zich nog maar eens op de Bosuil. De aanvaller kwam zich, gekleed in een truitje van Anderlecht, aanmelden voor een training van de A-kern. Dat veroorzaakte veel hetze op sociale media en een deel van de harde kern ging zelfs protesteren aan de Bosuil. De security ontzegde hem bovendien de toegang tot het stadion, omdat hij geen deel meer uitmaakt van de A-kern.

De Kameroener keerde diezelfde dag terug naar het stadion om te trainen met de B-kern. Op Twitter verscheen nadien een filmpje waaruit bleek dat hij in de kleedkamer een maagdelijk witte muur had beklad. Op Instagram liet hij weten in een bericht “morgen met een truitje van Beerschot naar de club te zullen komen”. Zover kwam het uiteindelijk niet, maar de aanvaller kreeg op sociale media in die mate bedreigingen dat er politiebescherming aan te pas kwam. Een dag later verontschuldigde hij zich op de clubkanalen van Antwerp.

Maandag schepte de Great Old meer duidelijkheid door te stellen dat Lamkel Zé een “allerlaatste kans” kreeg van de club.

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws