De planters van de vijfde klas.  

De planters van de vijfde klas.  © Jan Auman

Sint-Filippusschool plukt de vruchten van klimaatactie

Schoten -

Dat de Sint-Filippusschool nu haar eigen kleine fruitboomgaard heeft, hebben directeur Tim Dens, zijn team en 260 leerlingen te danken aan de wijkverenigingen Atheneum en Donk.

Zij werden vorig jaar met hun project Fruit in de Wijk één van de laureaten van de wedstrijd Klimaatkapitaal. Die organiseerde de gemeente Schoten om ook burgers en verenigingen aan te zetten tot initiatieven om de CO2-uitstoot terug te dringen en het klimaat te verbeteren. Het leverde de groene wijkambassadeurs André Van Waes en Erik Maes de mooie som van 4.000 euro op voor hun project Fruit in de Wijk. “Dat geld houden we niet voor onszelf”, vertelt Maes. “We zijn blij dat verscheidene scholen en verenigingen ingingen op ons aanbod om plaats te maken voor enkele van onze fruitbomen.”

De kleuterklas van juf Bianca.  

De kleuterklas van juf Bianca.  ©   Jan Auman

De grote plantactie ging zopas officieel van start in de tuin van de Sint-Filippusschool in de Wijngaardlaan. Zowel een kleuterklas van juf Bianca als de vijfde klas van juf Melanie kregen het peterschap over de kerselaar, pruimelaar, appelboom en perelaar. “Het is de bedoeling dat zij het hele jaar door zorg dragen voor de bomen, ze gieten en snoeien en er letterlijk de vruchten van zullen plukken”, legt directeur Tim Dens uit.

Intussen staan ook de eerste boompjes in het wijklokaal van Geuzenvelden en kortelings gebeuren aanplantingen door de Sint-Cordulaparochie aan het Rozenkransheem tegenover de pastorij. (jaa)Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio