CD&V-raadslid Inge Carpentier. 

CD&V-raadslid Inge Carpentier. © RR

CD&V Wijnegem wil dat zorgverleners sneller parkeerplek vinden

Wijnegem -

Zorgverstrekkers moeten vlotter kunnen parkeren in de overvolle Wijnegemse straten. Dat vindt CD&V-raadslid Inge Carpentier.

“We zien dat de straten in Wijnegem steeds voller staan met geparkeerde auto’s van bewoners, waardoor het voor niet-bewoners steeds moeilijker wordt om een geschikte parkeerplaats te vinden”, aldus de dochter van oud-burgemeester Leo Carpentier.

“Dit is zeker erg voor zorgverleners zoals geneesheren en kinesisten op huisbezoek, thuisverpleging, mantelzorgers,… die dikwijls veel tijd verliezen met het vinden van een parkeerplaats of soms genoodzaakt zijn om in overtreding te parkeren. Gezien de bevolking veroudert en steeds langer thuis blijft wonen met de nodige thuishulp, vinden wij het aangewezen om een parkeersysteem met faciliteiten uit te werken voor de zorgverleners.”

Dit parkeersysteem kan er volgens CD&V uit bestaan dat de inrij naar een oprit door een zorgverlener mag ingenomen worden voor een korte periode, met een maximum van 30 of 45 minuten.

CD&V-gemeenteraadslid Vik Werrebroeck: “Met een duidelijke sticker of affiche die ze op de garagepoort of aan de oprit aanbrengen, kunnen bewoners duidelijk maken dat ze de plaats vrijgeven aan de zorgverstrekkers. Deze laatsten moeten op hun beurt een duidelijk herkenbare en door de gemeentelijke overheid verstrekte kaart achter de voorruit van hun voertuig aanbrengen.”

CD&V Wijnegem verwacht van de meerderheid initiatieven om dit ‘zorgparkeren’, dat in Zoersel in maart van start gaat, ook in Wijnegem in de praktijk te brengen. jaaMeer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio