©  Kristof Vadino

De Croo en Jambon pleiten voor tijdelijk verbod op niet-essentiële reizen

Premier Alexander De Croo zal op de Europese top van donderdag pleiten voor een tijdelijk en gericht verbod op niet-essentiële reizen. Dat bevestigde hij woensdagavond in het VRT-journaal. “We zitten nu in een iets betere situatie, maar de minste vonk kan ervoor zorgen dat de cijfers weer sterk stijgen. Dat moeten we vermijden.”

Ook Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) wil een verbod op niet-essentiële reizen. Dinsdag toonde minister van Welzijn Wouter Beke (CD&V) zich al voorstander van een dergelijk verbod. Beke zei dinsdag in het parlement een mogelijk verbod op niet-essentiële reizen te steunen. Hij staat ook achter het voorstel om de periode van isolatie bij een positieve coronatest te verlengen van 7 naar 10 dagen.

Jambon liet woensdag in het parlement na een vraag van Hannes Anaf (sp.a) weten die mening te delen. “Vrijdagvoormiddag bereidt de Vlaamse regering het Overlegcomité voor”, zei hij. “Als minister Beke en ikzelf die mening zijn toegedaan, zullen we de regering wel op dat standpunt krijgen.”

 Belga

MEER OVER Coronavirus