Aangeboden door Renson

© Renson

Altijd een beetje zomer

Last van septemberblues? De dagen korten, de temperaturen dalen en het regent vaker. Er is nochtans een manier om de zomer langer te laten duren.

Nee, je hoeft niet te verhuizen naar het zuiden van Frankrijk. Ook in eigen land kan je nog heerlijk genieten van buiten zitten tot diep in de herfst en zelfs de winter. Zolang je jezelf maar tegen de natuurelementen kunt beschermen. Een doordachte en aan je persoonlijke wensen en voorkeuren aangepaste terrasoverkapping beschut je niet alleen tegen de hevigste zon in de zomer, maar ook tegen kou, regen en wind in de herfst, winter en lente.


 

 © Renson

Alles kan

Hoe kies je de terrasoverkapping die het best bij je past?

Wil je de donkere avonden verlengen? Kies dan voor geïntegreerde ledverlichting, dimbaar en aanpasbaar aan verschillende sferen. Hou je het graag droog bij een bui of wil je je in de zomer juist beschermen tegen te felle zon? Een terrasoverkapping met roteerbaar lamellendak laat je toe om zon en regen buiten te houden maar ook om volop van de zon te genieten als je daar zin in hebt. Wil je de kou verjagen op een kille avond? Infrarood verwarmingselementen verwarmen de ruimte in een oogwenk.

Cocon

Steekt er een windje op? Met glazen schuifpanelen behoud je het open gevoel maar zorg je indien nodig ook voor beschutting. Behoefte aan privacy of last van invallend zonlicht? Sluit dan de screens of de schuifpanelen met beweegbare lamellen en trek je terug in je beschaduwde cocon. Zin in zachte muziek of ben je eerder in partymood? De geïntegreerde audio-elementen zorgen voor superstrak geluid. Op de geïntegreerde doekzonwering kan je zelfs een film projecteren.

Vrijstaand of aangebouwd?

Een belangrijke keuze bij een terrasoverkapping is de plaatsing. Heb je een grote tuin, dan zijn de mogelijkheden eindeloos. Je kan de ruimte meteen aan de woning aanbouwen, als een natuurlijk verlengde van de keuken, woonkamer of master bedroom. Maar de structuur kan ook vrijstaand gerealiseerd worden, als een poolhouse, mancave, speelkamer, buitenkeuken of -bar, fitness- of meditatieruimte.

Multifunctioneel

Het mooie aan zo’n buitenruimte is dat ze, naargelang je stemming en leefomstandigheden, al die dingen tegelijk kan zijn. Een terrasoverkapping is een multifunctioneel verlengde van je huis, waarbij de mogelijkheden uiteraard afhankelijk zijn van de gekozen accessoires. We durven al wel verklappen dat je er meer tijd zal doorbrengen dan je voor mogelijk had gehouden.

Zonder kappen

Het grootste voordeel van een terrasoverkapping, naast het maatwerk en de veelzijdigheid? Je wint eenvoudig en snel aan extra woonruimte, waar je nooit het gevoel hebt dat je binnen zit. Zonder kap- en breekwerk, dus ook zonder stof of opkuis achteraf. Alle voordelen van een woonuitbreiding zonder de nadelen van de bouwwerken. Kies je voor een terrasoverkapping van Renson, dan ben je bovendien verzekerd van jarenlang plezier dankzij de sterke materialen, zoals het aluminium frame. Kiezen voor Renson is kiezen voor comfort, stijl en duurzaamheid.

Van terras naar thuiskantoor

De coronacrisis gaf thuiswerk een boost. In veel bedrijven geldt als nieuwe normaal dat wie het kan, best ook effectief een aantal dagen thuiswerkt. Volgens een enquête van BDO en HR Square vindt de grootste groep (44% van de ondervraagden) 2 dagen thuiswerk per week ideaal. Ook daarvoor kan een terrasoverkapping ideaal zijn. Je kan je er afzonderen van je huisgenoten, je laptop inpluggen en een muziekje opzetten. Overweeg eventueel een wifi repeater als de netwerksterkte in de tuin niet optimaal is. Wil je je tuinkamer vaker dan occasioneel als thuiskantoor gebruiken, kies dan voor een kwalitatieve afwerking met verwarming, koeling, afsluitbare wanden en goede zonnewering. De boost in je productiviteit krijg je er gratis bij.