©  BELGA

Wout van Aert vertrok met tegenzin op stage, maar draaide de knop om

“Ik was liever niet op stage gegaan”. Dat zei Wout van Aert eerder deze week in een interview met uw krant. Maar de Belgische veldritkampioen is echt wel graag in Spanje, benadrukt Jumbo-Visma.

Vincent Van GenechtenBron: In De Leiderstrui

Onmiddellijk na zijn zege in Mol ging het naar de luchthaven van Zaventem, waar Van Aert het vliegtuig richting Spanje nam. Daar werkt hij tot vrijdag een stage met Jumbo-Visma af, zonder crossfiets. Een verplicht nummer, gaf hij eerder al aan.

“Het is dat ik er niet onderuit kan, want ik was liever niet gegaan. Om echt in functie van het WK te werken op zo’n stage, moet je het zoals Mathieu doen. Een weekend overslaan en voor langere tijd gaan. Anderzijds: dan had ik hier in Mol niet kunnen rijden, wat op zich ook weer een opsteker is.”

 

 ©  BELGA

Het Nederlandse In De Leiderstrui polste bij Jumbo-Visma naar een reactie. “Wout is echt wel blij dat hij mee op stage is”, klinkt het. “Maar er zijn ook privéredenen waarom hij liever in België was geweest. Idealiter had hij, puur qua opbouw naar het WK, inderdaad beter twee weken goed kunnen trainen in Spanje, maar dan had hij niet in het zand van Mol kunnen koersen én was hij nog langer van huis geweest. Uiteraard is voor de beste optie gekozen en dat is deze combi.”

MEER OVER Wout van Aert

Meer sportnieuws