©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

 

 ©  BELGA

1 / 4
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  
thumbnail:  

Standard maakt meedogenloos einde aan zegereeks KV Mechelen

De Mechelse tgv is na een 12 op 12 abrupt tot stilstand gekomen. In een duel dat nooit kon beklijven strafte Standard de collectieve offday van KV Mechelen genadeloos af. Zo wordt de opmars van geel-rood (even) gestuit, terwijl Leye na drie duels met een foutloos rapport kan pronken.

Yannick De Boeck

ONS OORDEEL. Zwak KV Mechelen met maar liefst vijf gebuisden

Zowel KV Mechelen (12 op 12) als Standard (6 op 6) vertoefden in een winnende roes en wilden dat heerlijke gevoel maar al te graag vasthouden. Toch ging de term never change a winning team niet volledig op. Leye liet naast de geblesseerde Siquet ook Carcela en Muleka op de bank. Pavlovic, Michel-Ange Balikwisha en Klauss kwamen in de ploeg. De wissels van Vrancken kwamen er door blessures noodgedwongen. Bateau en Engvall out, Druijf en Kabore in. Zo kreeg de wedstrijd ook een leuk kantje: Druijf vs. Klauss,de spits die door de Rouches in extremis voor de neus van KVM werd weggeplukt.

Het groeiende vertrouwen dat uit de recente zeges voortvloeide, uitte zich aanvankelijk niet in het geleverde spel. Beide ploegen namen een enigszins afwachtende houding aan. Buiten een vluchtschotje van Schoofs via de grasmat vielen er in het openingskwartier dan ook geen kansen te noteren. Aan de overkant was gevaar eveneens onbestaande, tot Gavory zich op links achter een vrije trap zette. De op stilstaande fase immer gevaarlijke Dussenne verraste met een slimme loopactie Bijker en Van Damme en deponeerde het leer in één tijd enig mooi in de winkelhaak. Toch alweer de derde van het seizoen voor de Luikse verdediger. Meteen ook het eerste tegendoelpunt van KVM in 2021. Ook in Sclessin slikte Malinwa een goal op stilstaande fase van Gavory. Toen kopte Laifis een hoekschop van de Luikse linksachter binnen.

Drie kansjes voor Druijf

De thuisploeg moest aan de bak en reageerde via drie kansjes voor de tot dan onzichtbare Druijf. Bij zijn eerste twee pogingen kon hij met het hoofd net niet voldoende bij een voorzet van telkens een bedrijvige Shved, terwijl zijn omhaal de precisie van Shamar Nicholson van afgelopen weekend miste. Ook zijn concullega Klauss beleefde in het andere strafschopgebied nog niet veel plezier aan zijn eerste basisplaats. En zo kabbelde de wedstrijd naar de rust. 45 povere minuten, 1 heerlijk doelpunt: dat vatte de eerste helft kort en bondig samen.

Drie goals in zeven minuten

Vrancken was niet tevreden over het eerste bedrijf en bracht Vranckx en Vanlerberghe voor Shved en Kabore. De wissel van de Burkinees was gezien zijn matige partij geen verrassing, die van de actieve Oekraïner was dat wél. Het plannetje van Vrancken kreeg al snel een knauw. Walsh kopte een schier ongevaarlijke lange bal van Dussenne ongelukkig in de voeten van Amallah, die in een keer uithaalde. Thoelen miskeek zich en Malinwa keek tegen een dubbele achterstand aan. En plots ging het snel. Bijker gunde Balikwisha te veel tijd en ruimte, Schoofs loste Bastien en die liet Thoelen kansloos. Drie minuten later vond Lestienne de volledig vrijstaande Amallah, die opnieuw Schoofs te snel af was. Balikwisha werkte de bal in extremis nog over de lijn. In een mum van tijd mepten de Rouches geel-rood genadeloos tegen het canvas.

Eerredder strandt op de lat

We kregen bijna medelijden met Defour omdat hij bij een 0-4 achterstand alsnog moest invallen tegen zijn ex-club. Een zwakke Schoofs - het mindere dagje is hem vergeven - werd uit zijn lijden verlost. Hairemans probeerde het ondertussen nog eens, maar een achtste seizoenstreffer kwam er niet. Beide coaches wierpen nog wat verse krachten in de strijd, maar de wedstrijd was na een uur spelen al lang gespeeld. Standard vond het welletjes en de ingevallen De Camargo en Hairemans testten nog eens de vuisten van Bodart. Kaya trof op zijn beurt de dwarsligger. Veel zoden bracht het allemaal niet meer aan de dijk en zelfs een eerredder zat er niet meer in.

Standard blijft met een negen op negen zo zonder puntenverlies onder Leye en rukt op naar een voorlopige vijfde plaats, terwijl KV Mechelen na een totale offday opnieuw weet wat verliezen is. En het duel Druijf-Klauss? Dat werd amper een voetnoot.

    MEER OVER KV Mechelen

    Meer voetbalnieuws