De Sint-Apollonialaan in Mol. 

De Sint-Apollonialaan in Mol. © Tommy Maes

Gemeente Mol koopt drie voortuinstroken voor aanleg voetpad

Mol -

De gemeente Mol koopt drie voortuinstroken in de Sint-Apollonialaan voor de aanleg van een veilige voetgangersverbinding tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidsstraat.

Op dit moment werken Pidpa Hidrosan en het gemeentebestuur van Mol een studie uit voor een weg- en rioleringsproject in de Sint-Apollonialaan. Op een bewonersvergadering kwam een voorstel uit de bus om een voetpad aan te leggen voor onder meer De Kringwinkel, Bistro Apollon en het Fietsenatelier tussen de Ambachtsstraat en de Nijverheidsstraat.

Tussen de huidige rooilijnen is er nu nog niet genoeg ruimte om een voetpad aan te leggen. Daarom is het noodzakelijk om een strook van twee meter in te nemen van de voortuinen van de eigendommen van huisnummer 190 tot en met 198. Daarvoor is een innemingsplan opgesteld.

De stroken voor de vestigingen zoals de Kringwinkel en het Fietsenatelier zijn al eigendom van de gemeente. De gemeenteraad heeft nu de aankoop van drie voortuinstroken goedgekeurd die nog geen eigendom van de gemeente waren. Wanneer de nodige stroken zijn aangekocht, kan er bij de heraanleg van de Sint-Apollonialaan een veilige voetgangersverbinding worden gecreëerd tussen de vestigingen en het openbaar vervoer. (mto) 

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio