Een nieuwe openbare zithoek is in de maak. 

Een nieuwe openbare zithoek is in de maak. © Filip Spoelders

Nieuwe groene zithoek voor bewoners woonzorgcentrum Compostela

Borsbeek -

Op de hoek van de Lucien Hendrickxlei en de Schanslaan in Borsbeek zal over enkele weken een groene zithoek ontstaan. Het moet een rustpunt worden voor onder meer de bewoners van woonzorgcentrum Compostela.

Deze hoek, bij het binnenrijden van de gemeente vanuit Boechout, werd al geruime tijd gekenmerkt door verwilderde begroeiing. In navolging van de heraanleg van de Schanslaan wenste het gemeentebestuur dit aan te pakken.

“Je wil niet weten hoeveel zwerfvuil er altijd wordt gevonden onder dergelijke lage begroeiing. Dit doorlopend opruimen zorgt voor extra werk voor ons gemeentepersoneel. Daarnaast gaf woonzorgcentrum Compostela aan dat het op zoek was naar een bijkomend rustpunt voor wanneer hun medewerkers met de bewoners gaan wandelen. Dit hoekje ligt net op de helft van hun traject”, geeft schepen van Openbare Werken Walter Kiebooms (N-VA) aan.

De wilde begroeiing werd ondertussen verwijderd en de eerste boom staat in de grond. “De volgende weken wordt dit verder uitgewerkt met het planten van groen, het voorzien van halfverharding voor de toegankelijkheid en uiteraard een zitbank. “Dit wordt een proper en luchtig hoekje waar ook de buurt vragende partij naar was.” fisp

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio