© Twitter

Zware explosie in centrum van Madrid: minstens drie doden

In een flatgebouw in het centrum van Madrid heeft zich woensdag een zware gasexplosie voorgedaan. Er zijn al minstens drie doden geborgen en verschillende gewonden zijn naar ziekenhuizen gebracht.

blg

Een luide explosie schrikte de buurt van de Calle de Toledo, in hartje Madrid, woensdagmiddag rond 15 u. op. Onmiddellijk werd aan een aanslag gedacht. De omgeving werd afgesloten.

De gevel van een appartement raakte zwaar beschadigd en de brokstukken werden ver weggeblazen. Minstens drie mensen zijn omgekomen en een ander wordt vermist, bevestigde regeringsafgevaardigde José Manuel Franco intussen. Zeker acht mensen raakten gewond, een van hen verkeert in kritieke toestand.

Buren zeggen dat ze in de omgeving gas hadden geroken in de uren voor de explosie. De burgemeester van Madrid, José Luis Martínez-Almeida, heeft dat intussen bevestigd.

Vlak bij het getroffen gebouw bevindt zich een rusthuis. De bewoners werden uit voorzorg geëvacueerd naar een nabijgelegen hotel. Geen enkele rusthuisbewoner zou gewond zijn geraakt.

Het gebouw waar de explosie gebeurde, is zo zwaar beschadigd dat het wellicht zal worden afgebroken.

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS

 

 ©  REUTERS