© BFM

Dodelijk ongeval op E313 na aanrijding in staart van file

Zandhoven -

Op de E313 in Massenhoven (Zandhoven) vond woensdagmiddag een dodelijk ongeval plaats in de richting van Antwerpen. De snelweg was er meer dan twee uur volledig afgesloten. Het ongeval gebeurde in de staart van de file na het ongeval in de Kennedytunnel eerder vandaag.

Het ongeval gebeurde rond 15 uur. Een 28-jarige bestuurster uit Wilrijk merkte de file mogelijk niet of te laat op en reed achteraan in op een stilstaande vrachtwagen op de rechterrijstrook. De hulpdiensten snelden ter plaatse, maar hulp voor het slachtoffer kon niet meer baten.

Om de hulpdiensten alle tijd en ruimte te geven, werd de snelweg lange tijd afgesloten. Al het verkeer moest de snelweg verlaten via de uitrit Massenhoven en via de N14 en de E34 omrijden. Iets na 17.30 uur werd de weg weer vrijgegeven, maar er staat nog een lange file. Verkeer over lange afstand van Hasselt naar Gent rijdt best om via Brussel.

Kennedytunnel

De file op de E313 werd veroorzaakt door een eerder ongeval in de Kennedytunnel. Daar raakten rond half twaalf drie vrachtwagens betrokken bij een kop-staartaanrijding in de tunnelkoker richting Gent. Bij dat ongeval raakte een van de vrachtwagenbestuurders gekneld en belandden er meerdere brokstukken op de rijweg.

Twee van de drie vrachtwagens moesten getakeld worden. In een tunnel is dat steeds een complexe operatie, waardoor er beslist werd de Kennedytunnel richting Gent zo’n tien minuten volledig af te sluiten. Nadien moest de brandweer ook nog brokstukken opruimen en het wegdek reinigen.

Om het fileleed te verzachten werd de Liefkenshoektunnel tot 15.30 uur tolvrij gemaakt richting Gent, maar er ontstonden lange files over de hele lengte van de Antwerpse Ring én op de aankomende snelwegen. Ook het lokale wegennet zit overvol. Omdat de files niet meer opgelost dreigden de raken voor de avondspits, riep het Vlaams Verkeerscentrum op om Antwerpen indien mogelijk te vermijden.

 

 © BFM

 

 © BFM

 

 © BFM 

 

 © BFM

 jtp, blg

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio