In de Constant Verhulststraat zijn auto’s vanaf nu slechts te gast. 

In de Constant Verhulststraat zijn auto’s vanaf nu slechts te gast. © RR

Constant Verhulststraat in Berlaar is voortaan fietsstraat

Berlaar -

Berlaar kreeg er een vierde fietsstraat bij. In een deel van de Constant Verhulststraat is de fietser voortaan namelijk de hoofdgebruiker. Eerder werden ook al in de Heistsebaan, De Beerslaan en Lozenhoek fietsstraten ingericht.

“De fietsstraat komt er omdat dit gedeelte van de straat een belangrijke schakel vormt in de veilige verbinding naar de gemeentelijke basisschool De Stap, sporthal ‘t Stapveld en de gebouwen van het Heilig Hart van Maria in de Sollevelden en de Pastorijstraat”, legt schepen van Mobiliteit Jan Hendrickx (N-VA) uit. “De straat sluit namelijk aan op de trage weg die de verbinding vormt met De Stap en ’t Stapveld en is hierdoor een onderdeel van een belangrijke fietsroute.”

“We willen door deze ingreep de route nog verkeersveiliger en aantrekkelijker maken voor fietsers. In een fietsstraat is de fietser beter zichtbaar in het straatbeeld. Je wordt niet verdrongen door auto’s die willen inhalen, waardoor het over het algemeen veiliger fietsen is. Bovendien wordt op die manier de continuïteit van een fietsroute verzekerd op een plek waar geen fietspad is.”

Voorlopig plaatste de gemeente enkel verkeersborden, maar in de zomer volgen de symbolen op het wegdek.  (cvr)Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio