© BFM

Vonnis over bootongeval op Schelde uitgesteld

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft het vonnis over het bootongeval tijdens een teambuildingsactiviteit op de Schelde woensdag uitgesteld naar 26 januari. Het openbaar ministerie had voor de schippers van de twee boten drie en zes maanden cel met uitstel gevorderd.

Bron: BELGA

Een Nederlandse firma organiseerde op 5 april 2019 een teambuilding voor haar werknemers. De firma schakelde via een tussenpersoon een bedrijf uit Wetteren in voor een tochtje op de Schelde met twee RHIB’s (Rigid Hull Inflatable Boats). De zestien personeelsleden werden over twee boten verdeeld. Zaakvoerder Georges B. bestuurde één van de boten, Benny R. de andere. Ook een buurman van Georges B. nam plaats in een van de boten.

Ter hoogte van het Sint-Annastrand op Linkeroever liep het fout. De twee RHIB’s botsten aan hoge snelheid frontaal op elkaar, waardoor alle inzittenden in het water belandden. De Waterbus kon de eerste drenkelingen uit het water halen. Sommige waren er erg aan toe.

De firma uit Wetteren en de bestuurders worden vervolgd voor onopzettelijke slagen en verwondingen door een gebrek aan voorzorg of voorzichtigheid. De boten hielden volgens het openbaar ministerie onvoldoende afstand van elkaar en door hun hoge snelheid van meer dan 50 km/u was gevaar moeilijk in te schatten. De bootbestuurders verwijten elkaar dat er een stuurfout werd gemaakt.

De slachtoffers eisen fikse schadevergoedingen. Voor de beklaagden zou dat wel eens de doodsteek kunnen betekenen, want de boten waren niet verzekerd. blg

MEER OVER Rechtbank Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio