© BFM

Botsing Kennedytunnel: enorme hinder in ruime omgeving, “wellicht tot avondspits”

Antwerpen -

In de Kennedytunnel richting Gent zijn woensdag drie vrachtwagens gebotst. Twee van de drie rijstroken waren versperd. Voor de takeling werd de tunnel tien minuten volledig afgesloten. Iets voor 15u werd de weg vrijgegeven. Het Vlaams Verkeerscentrum waarschuwt wel nog dat de hinder in de ruime omgeving nog tot de avondspits zal duren omdat er erg lange files staan die slechts langzaam zullen oplossen.

De kop-staartaanrijding tussen drie vrachtwagens gebeurde rond half twaalf. Er belandden ook heel wat brokstukken op de weg. Een van de bestuurders raakte bij het ongeval gekneld.

Uiteindelijk moesten twee van de drie vrachtwagens worden getakeld, wat in een tunnel steeds een complexe operatie is. De brandweer moest ook nog brokstukken opruimen en het wegdek reinigen. Gedurende die periode waren twee rijstroken versperd, de tunnel moest zelfs even volledig dicht om de takeling vlot te laten verlopen. De Liefkenshoektunnel werd tolvrij gemaakt richting Gent, maar ook op de R2 werd het erg druk.

Door het ongeval staan er lange files over de hele lengte van de Antwerpse Ring én op de aankomende snelwegen. Op de E313 sta je nagenoeg stil vanaf Massenhoven, op de E19 vanaf Sint-Job. Ook het lokale wegennet zit overvol. “We roepen daarom op om ook de komende uren de regio te vermijden indien mogelijk, want de files zullen niet meer voor de avondspits opgelost raken”, zegt Peter Bruyninckx van het Verkeerscentrum.

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 

 ©  BFM

 jtp

CITTA

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio