© RTV

Twee mannen en vrouw opgepakt na home-invasion

Mol -

Twee 19-jarige mannen en een 18-jarige vrouw zijn dinsdag opgepakt na een home-invasion bij een man in Mol. Het slachtoffer had hen leren kennen en ze waren mee naar zijn appartement aan Ginderbroek gegaan. Daar werd de bewoner beroofd van zijn gsm en andere spullen.

Twee 19-jarige mannen en een 18-jarige vrouw zijn dinsdag opgepakt na een home-invasion bij een man in Mol, dat bevestigt het parket. Het 31-jarige slachtoffer had hen leren kennen en ze waren mee naar zijn appartement gegaan.

“Ze hadden een pizzadoos bij, waarin ze een vuurwapen verborgen hielden. In het appartement werd het slachtoffer met het wapen bedreigd en werd het slachtoffer ook geslagen”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts.

Bankrekening

Onder dwang moest het slachtoffer geld van zijn rekening overschrijven via een bankapp en moest hij de pincode van zijn bankkaart afgeven. “Met die kaart werd in de buurt nog geld afgehaald. De andere doorzochten het appartement en verzamelden onder meer een smartphone, een Playstation, samoeraizwaarden en sigaretten”, aldus Aerts.

Het slachtoffer werd tot 23.30 uur bedreigd en vastgehouden. Daarna vertrokken ze. “Een 20-jarige man zou voor vervoer gezorgd hebben”, zegt Aerts nog.

Het onderzoek kwam dinsdag in een stroomversnelling toen een vrouw, die ook bij de roof betrokken was, zelf naar de lokale politie Balen-Dessel-Mol stapte. Het was haar rekening waarop het slachtoffer onder dwang geld moest overschrijven. De dame verklaarde aan de politie waar de andere daders gevonden konden worden.

Buit teruggevonden

Speurders van de federale gerechtelijke politie vatten post op die locatie, een hotel in het centrum van Mol. Toen de mannen daar effectief opdoken, kwamen de speciale eenheden van de POSA tussen. De verdachten werden in de boeien geslagen. Tijdens een huiszoeking op woensdag kon de vierde verdachte gevat worden. De speurders troffen de buit aan op verschillende locaties.

Na verhoor werden de vier verdachten, afkomstig uit Olen en Geel, vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter. “Drie van hen zijn aangehouden, de vierde is vrij onder voorwaarden”, zegt parketwoordvoerder Kristof Aerts. “Het gerechtelijke onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt intensief verdergezet, onder meer om de rol het en aandeel van elke verdachte te verduidelijken.”

(sare)

MEER OVER Misdaad Kempen

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio