© ATV

Negen feestvierders betrapt op lockdownfeestje in Airbnb-appartement

Antwerpen -

De Antwerpse politie heeft dinsdagnacht negen personen betrapt op een lockdownfeestje in de Lange Koepoortstraat. Daar hadden ze een Airbnb-appartement afgehuurd. Enkele aanwezigen probeerden via een dakraam te ontsnappen.

Het waren bewoners van de Lange Koepoortstraat die de politie dinsdagnacht verwittigden met klachten over geluidsoverlast. “Ter plaatse stelde de politie vast dat er in een Airbnb-appartement duidelijk te veel personen aanwezig waren. In het appartement werden flessen drank en lachgas aangetroffen. Aanvankelijk meldden vier aanwezigen zich”, zegt woordvoerder Willem Migom van de Antwerpse politie.

De inspecteurs stelden echter vast dat er nog meer personen waren. Ze probeerden via een dakraam op het dak te geraken om zo aan de aandacht van de politie te ontsnappen. “De politie riep hen terug en in totaal bleken er acht personen aanwezig”, zegt Migom. Toen de politie na een laatste check het bewuste raam wou afsluiten, hoorden ze echter nog iemand op de ruit kloppen.

“Een laatste persoon had zich toch op het dak weten verstoppen, maar besefte dat hij vast zou komen te zitten als de politie het raam sloot”, aldus de politie. De man bleek gekend voor meerdere inbreuken tegen de coronamaatregelen en werd bestuurlijk aangehouden voor de rest van de nacht. Alle aanwezigen mogen zich aan een pv en een dagvaarding verwachten. jtp

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio