Jo Cassiers tijdens de opnames van de eerste Studio-Kuren live-sessie van CC Schoten.  

Jo Cassiers tijdens de opnames van de eerste Studio-Kuren live-sessie van CC Schoten.  

Lokale Belpop-helden te gast in Studio Kuren

Schoten -

Onder de naam Studio Kuren organiseert Cultuurcentrum Schoten vijf interview- en livesessies met Schotense muzikanten die onlangs ook het Belpop-boek over de gemeente van Jan Delvaux haalden. Jo Cassiers bijt de spits af.

Het is noodgedwongen nog altijd stil in de Vlaamse theaters en concertzalen. “En toch zitten artiesten niet stil. Om dat te bewijzen, nodigen we vijf mensen uit in onze geïmproviseerde Studio Kuren aan de loskade van De Kaekelaar”, zegt Nelen De Cock van organisator CC Schoten.

“Ze komen vertellen over wat hen deze dagen bezighoudt, over hun mooiste muzikale momenten en hun muzikale link met Schoten. Elk gesprek wordt afgewisseld met een drietal nummers, solo of in samenspel met een collega-muzikant. Vanaf 28 januari delen we elke donderdag en zondagavond om 20u één interview, gratis te bekijken via onze website en via facebook.”

De sessies, die zo’n klein halfuurtje duren, zijn niet alleen te bekijken op de geplande momenten, maar blijven ook later toegankelijk. Technici van het cultuurcentrum staan zelf in voor de opnames en begeleiding. Hun collega Nouni Van Arnhem is de interviewer van dienst. Jo Cassiers, ook bekend als Bronski en vaste gitarist van onder meer Stan Van Samang, komt als eerste aan de beurt op 28 januari. Hij wordt gevolgd door contrabassist Ben Faes, nyckelharpa-speelster Ann Heynen op 4/2 en zanger-komiek Luc Caals op 7/2. Jan Delvaux zelf, auteur van het Schotense Belpopboek ‘‘Van Jean Bosco Safari tot de Octobas’, sluit voorlopig af op 11/2.Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio