Het hoofdcommissariaat van de Brusselse politie. 

Het hoofdcommissariaat van de Brusselse politie. ©  rdb

Opnieuw overlijden in Brusselse politiecel

Bron: Eigen berichtgeving

Een man is dinsdagmiddag dood aangetroffen in een politiecel, nadat hij een dag eerder was opgepakt door de politiezone Brussel-Elsene. Dat bevestigt het Brusselse parket.

De dertiger werd op maandag in de Brusselse deelgemeente Laken gearresteerd door een politiepatrouille. Volgens sommige bronnen gebeurde dat nadat hij betrapt was bij een winkeldiefstal. De man, die zonder geldige papieren in ons land zou verblijven, werd overgebracht naar een politiecel. Dinsdagmiddag werd hij daar rond 17 uur dood aangetroffen.

De oorzaak van zijn overlijden is niet duidelijk. “Het parket heeft meteen een onderzoek bevolen”, zegt parketmagistrate Stéphanie Lagasse. De dienst enquêtes van het Comité P werd ingeschakeld. De beelden van de bewakingscamera’s in het politiekantoor werden in beslag genomen, net zoals de beelden van zijn arrestatie.

“Het parket is ter plaatste afgestapt, net zoals een wetsdokter en het Comité P. Een wetsdokter zal woensdag een autopsie uitvoeren”, zegt het parket.

Volgens bronnen binnen de politiezone zouden er op zijn lichaam geen sporen van geweld zijn aangetroffen.

De Brusselse burgemeester Philippe Close (PS) reageerde op sociale media: “We hebben vernomen dat een man overleden is in een Brusselse politiecel. Onze gedachten zijn bij zijn familie en kennissen. De procureur des konings heeft mij bevestigd dat hij dit overlijden wil uitklaren”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Vorige week woensdag mondde een betoging over de dood van Ibrahima Barrie (23) uit in gewelddadige rellen. Barrie overleed op zaterdag 9 januari, nadat hij in de hoofdstad werd gearresteerd door agenten van de politiezone Brussel Noord. Zijn dood wordt nog onderzocht. Aan zijn familie werd verteld dat hij volgens de eerste vaststellingen na een hartstilstand overleed, meteen nadat hij het commissariaat werd binnengebracht. (cds, cel)

Vastgoed

Jobs in de regio