Een park op het dak van parkeergarage Steendok is geen probleem. Buurtbewoners vreesden even dat dit niet zou kunnen. 

Een park op het dak van parkeergarage Steendok is geen probleem. Buurtbewoners vreesden even dat dit niet zou kunnen. © Victoriano Moreno

Studie: park bovenop parkeergarage Steendok kan wel

Antwerpen -

De omwonenden van de Gedempte Zuiderdokken hoeven zich geen zorgen te maken. Het dak van de ondergrondse parkeergarage Steendok is wel degelijk geschikt om een park aan te leggen.

Bij een aantal buurtbewoners leeft de angst dat het dak van de ondergrondse parkeergarage Steendok niet geschikt zou zijn om een park aan te leggen. Een lading grind die op het dak gestort werd, versterkte dat vermoeden.

“Om de bezorgdheden van de bewoners weg te nemen, hebben we alles opnieuw laten controleren door studiebureau Tractebel. Uit dat onderzoek blijkt dat er geen probleem is”, zegt schepen van Stadsontwikkeling Annick De Ridder (N-VA).

Er wordt een grondpakket van anderhalve meter op het dak van de parkeergarage gestort. Dat zal ervoor zorgen dat bomen en planten kunnen groeien en dat het groen dat er komt ook op de langere termijn gedijt.

“Aanvullend komt er een drainagelaag met daarbovenop voedingsrijke grond waaruit de wortels hun voedingsstoffen halen. Verder komen de grote bomenrijen aan de randen van het park en niet bovenop de parking. De bomen zullen dus in volle grond staan”, aldus Annick De Ridder. (pvdp)

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio