© ATV

ZNA test preventief medewerkers en patiënten op coronavirus

ZNA gaat preventief medewerkers en patiënten van de Middelheimsite testen op Covid-19. De voorbije dagen werden daar enkele interne besmettingen vastgesteld die niet aan elkaar te linken zijn.

doro

Om een volledig beeld te krijgen van patiënten en medewerkers die positief zijn, start een algemeen brononderzoek. Het ziekenhuis wacht niet op de resultaten daarvan die eind deze week verwacht worden en neemt nu al extra maatregelen.

Tot nu toe is de Britse variant niet vastgesteld in ZNA. De inentingen met het Moderna-vaccin in ZNA Middelheim blijven lopen.

“Om kort op de bal te spelen, nemen we meteen bijkomende maatregelen. In ZNA Middelheim en ZNA Koningin Paola Kinderziekenhuis werken de medewerkers van de betrokken afdelingen voortaan achter gesloten deuren en is de toegang voor andere diensten beperkt”, zegt CEO Wouter De Ploey.

“Deze medewerkers mogen niet naar een andere afdeling gaan. Er komen bijkomende ruimtes voor briefings, eet-, en pauzemomenten, zodat er altijd voldoende ruimte is om 1,5 meter afstand te houden. Op deze afdelingen geldt al een opname- en bezoekstop. Medewerkers en patiënten worden er om de vijf dagen getest.”

MEER OVER Coronavirus