Anthony Vanoverschelde (Groen) stapt na twee jaar uit de actieve politiek. Hij gaat aan de slag als regiomanager bij Igemo. 

Anthony Vanoverschelde (Groen) stapt na twee jaar uit de actieve politiek. Hij gaat aan de slag als regiomanager bij Igemo. © JB

Anthony Vanoverschelde stapt uit gemeenteraad, zijn opvolger is Mina Koukas

Willebroek -

De eerstvolgende gemeenteraad op dinsdag 26 januari wordt Groen-raadslid Anthony Vanoverschelde vervangen door Mina Koukas. Vanoverschelde gaat als regiomanager aan de slag bij Igemo. Die taak is onverenigbaar met een politiek mandaat.

Sinds 7 januari 2019 zetelt Anthony Vanoverschelde met 186 voorkeurstemmen in de gemeenteraad voor Groen, samen met fractieleider Thierry Serrien en Nelleke Van de Ven. “Omdat ik aan de slag ga als regiomanager voor de intercommunale Igemo kan ik dit mandaat niet langer uitvoeren. Ook voor mijn mandaten als OCMW-raadslid en lid van de raad van bestuur van het autonoom gemeentebedrijf van Willebroek en in de raadscommissie, laat ik me vervangen”, zegt hij. Als regiomanager voor Igemo werkt hij aan gezamenlijke dossiers rond klimaatopwarming, ruimtelijke ordening,.... voor in totaal tien gemeenten en de steden Lier en Mechelen in deze regio. Het eerstvolgende in aanmerking komende plaatsvervangende gemeenteraadslid op de lijst van Groen zou in principe Siska Briffa zijn. Zij behaalde in oktober 2018 nog 200 voorkeurstemmen. Maar de Tisseltse kon de taak niet opnemen omdat ze al voor een gemeentelijke dienst werkt. Volgende mandataris op de lijst van Groen bleek Mina Koukas, die 189 voorkeurstemmen behaalde. Zij voldoet wel aan alle verkiesbaarheidsvoorwaarden en legt op dinsdag 26 januari de eed af.(jb)

MEER OVER

Meer nieuws uit regio Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio