Administratief Centrum Herentals. 

Administratief Centrum Herentals. ©  RR

Overledene krijgt wenskaart van stad

Herentals -

Een inwoner van Herentals ontving rond de jaarwisseling een wenskaart van het stadsbestuur, terwijl de betrokkene enkele maanden geleden overleden is. “Dat is een menselijke, maar heel pijnlijke fout geweest.”

Een ouder echtpaar kreeg op beider naam een wenskaartje van het Herentalse stadsbestuur in de bus, terwijl de vrouw eerder in 2020 overleden was. Haar weduwnaar was volgens de familie helemaal van de kaart.

“Het stadsbestuur moet daar attent voor zijn, want een goede bedoeling leidt nu tot leed en frustratie”, zegt Jan Bertels (sp.a), die de kwestie aankaart. Het is niet duidelijk of het bij een alleenstaand geval bleef.

Burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) reageert in ieder geval geschrokken. “Dat wist ik niet. We hebben alleen een wenskaartje uitgestuurd naar onze jubilarissen uit 2020. Die vieren we niet individueel meer, maar via een gezamenlijke ontvangst. Die is vanwege corona vorig jaar twee keer uitgesteld, nu naar dit jaar. Speciaal om die reden schreven we hen nog eens expliciet aan om hen uit te nodigen. We waren er nochtans erg voor beducht dat er onder die senioren mogelijk intussen overlijdens waren, maar toch zijn we dan blijkbaar nog de mist ingegaan. Dat is een menselijke, maar heel pijnlijke fout.”  (ho)

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio