© Stijn Van De Sande

Weer incident met wit poeder in Mechelen: jongedame ontvangt pakketje bij haar thuis

Mechelen -

De Frederik de Merodestraat in Mechelen was dinsdag in de buurt van het politiekantoor een tijdlang afgesloten voor het verkeer. Het gebouw werd tijdelijk gedeeltelijk ontruimd nadat een jongedame ernaartoe was getrokken omdat ze op haar thuisadres een pakketje met wit poeder had ontvangen. De straat en het kantoor zijn na alle nodige vaststellingen intussen weer opengesteld.

svh, svds

LEES OOK. OVAM ontvangt poederbrief met gevaarlijk gif strychnine

Het pakket is thuis geopend door de jonge vrouw. “Zij verwittigde op haar beurt haar moeder, waarna zij en dochter het pakket opnieuw zo goed mogelijk hebben verpakt en naar het politiekantoor hebben gebracht”, zegt Dirk Van de Sande, woordvoerder van de politie Mechelen-Willebroek. In het politiekantoor werd het pakket bewust niet geopend.

De twee dames zitten nu geïsoleerd in het onthaal van het politiekantoor. Ze vertonen geen klachten. “Alleen het onthaal, de sas bij het binnenkomen en de loketten zijn ontruimd, de rest van het gebouw niet”, vertelt Van de Sande.

Brandweer en medische diensten waren ter plaatse in de Frederik de Merodestraat. Ook de Civiele Bescherming kwam ter plaatse voor staalname en nam het pakketje nadien mee voor verder onderzoek. Het is al de tweede dag op rij dat de hulpdiensten in Mechelen geconfronteerd worden met een poederbrief. Maandag nog bij OVAM.

 

 ©  svds

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio