©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Ook Rupel Boom en Thes Sport passen voor bekermatch door coronacrisis: “Forfait wegens overmacht”

Na Dessel Sport hebben ook Rupel Boom en Thes Sport forfait gegeven voor zijn wedstrijd in de zestiende finales van de Beker van België. Dat bevestigden beide clubs uit eerste nationale. De burgemeesters van respectievelijk Boom en Tessenderlo geven geen toestemming voor groepstrainingen. Eupen en Genk zijn daardoor al geplaatst voor de achtste finales van de Croky Cup.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De bekerduels van Boom en Thes stonden aanvankelijk gepland voor december 2020, maar omdat het amateurvoetbal door de coronacrisis helemaal stil lag, werden de zestiende finales uitgesteld naar begin februari. Rupel Boom en Thes Sport hoopten deze week opnieuw collectief te trainen om zich op die wedstrijd voor te bereiden, maar bij gebrek aan versoepelingen van de coronamaatregelen op federaal niveau zal dat niet lukken.

In principe kunnen amateurclubs het coronaprotocol van de Pro League onderschrijven om van een uitzonderingsmaatregel te genieten. In die voorschriften staan bijvoorbeeld strengere regels voor het gebruik van de kleedkamers en de verplichting om twee keer per week een sneltest af te leggen. Maar burgemeesters Jeroen Baert (N-VA) van Boom en Fons Verwimp (sp.a-SPiL) van Tessenderlo stellen hun veto.

 

 ©  Raymond Lemmens

“De burgemeester van Boom heeft onze club een besluit bezorgd waarin staat dat het verboden is om de trainingen te hervatten en wedstrijden te spelen. Lokale besturen hebben het laatste woord”, klinkt het maandagavond op de site van Rupel Boom. “Onze club kan zich in deze beslissing vinden en zal daarom voor de bekerwedstrijd tegen Eupen forfait aantekenen wegens overmacht.”

“Onze burgemeester staat helaas geen collectieve trainingen toe”, zegt Rudy Desiron, gerechtigd correspondent van Thes Sport aan Belga. “Als je je sportief niet kan voorbereiden op die wedstrijd wordt het sowieso moeilijk. Op de koop toe mochten er ook geen supporters aanwezig zijn en moet de cafetaria dicht blijven. Dan zien wij het nut er ook niet van in. Het is jammer voor de spelers en de supporters, want het was toch een leuke affiche en een Limburgs onderonsje. We hopen er volgend jaar opnieuw bij te zijn.”

Eerder liet Dessel Sport al weten noodgedwongen verstek te moeten laten voor de bekerwedstrijd tegen Beerschot. Daardoor zijn met Eupen, Genk en Beerschot al drie achtstefinalisten gekend. De Pro League voorziet een compensatiepremie van 25.000 euro voor de amateurclubs die forfait moeten geven.

MEER OVER K Rupel Boom FC