© ATV

Drie extra besmettingen, twee met Britse variant in Edegem

Burgemeester Koen Metsu zit nog in crisisoverleg, maar laat al weten dat er drie extra besmettingen op basisschool Olfa Elsdonk zijn vastgesteld. “De resultaten zijn bemoedigend en ik ben er zeker van dat dit te maken heeft met ons kordaat optreden”, zegt Metsu.

kvh

LEES OOK: Enorme operatie: zo verlopen de coronatests van 1.700 personen in Kontich

“Bovenop de twee besmettingen die we al kenden, blijkt uit de resultaten dat twee leerlingen, verspreid over verschillende leerjaren, zijn besmet met de Britse variant. Er is ook nog een besmetting met het gewone coronavirus vastgesteld. De familieleden van deze kinderen zullen zich nu laten testen”, zegt Metsu.

Tijdens het crisisoverleg dat nog aan de gang is, worden de hoog- en laagrisicocontacten in kaart gebracht. Die gegevens worden dinsdagavond meegenomen met een volgend overleg, samen met Kontichs burgemeester Bart Seldeslachts, de schooldirecties, het CLB (centrum voor leerlingenbegeleiding, red.) en het Agentschap Zorg en Gezondheid.

Koen Metsu. 

Koen Metsu. ©  BELGA

Versoepelingen?

“We zullen daar samen met de mensen van het Agentschap Zorg en Gezondheid bespreken of we mogelijk nog deze week versoepelingen kunnen doorvoeren”, zegt burgemeester Koen Metsu.

“Als bepaalde kinderen negatief zijn getest en ouders een laagrisicoprofiel hebben, dan kan beslist worden dat die ouders opnieuw aan het werk kunnen. Verder zullen we in Edegem vrijdag overgaan tot een tweede testronde”, zegt Metsu nog.

“Als kinderen een tweede negatieve test afleggen, kunnen die gezinnen mogelijk nog voor het weekend uit quarantaine. Maar dit zeg ik dus onder voorbehoud, we moeten het overleg straks afwachten. De resultaten zijn in ieder geval bemoedigend en ik ben er zeker van dat dit te maken heeft met ons kordaat optreden, hoe ingrijpend die ook was. Hadden we deze beslissing zondagavond, gesteund door medische experts, niet genomen en pas volgende week ingegrepen, hadden we met heel andere cijfers te maken.”

LEES OOK: Ouders en leerlingen naar mobiel testteam in Edegem: “Alsof we proefkonijnen zijn”

MEER OVER Coronavirus