Will Still verkoos Beerschot boven MLS: “Mijn buikgevoel gevolgd”

“Het is niet Imke Courtois geworden of een coach die nog een week in quarantaine moet.” Met een kleine kwinkslag stelde voorzitter Francis Vrancken Will Still voor als opvolger van Hernan Losada. Wat meteen opviel: de 28-jarige Belgische Brit mag dan wel de jongste naoorlogse coach ooit in de Belgische competitie worden, hij blijft zelf bijzonder rustig onder de omstandigheden. Geen spatje zenuwen of een spoor stress te bespeuren tijdens zijn eerste persconferentie als hoofdcoach van Beerschot.

tsfn, kofr, sks, havg

LEES OOK:

Er liggen nochtans wel een paar uitdagingen op de plank. Allereerst is er zijn leeftijd. “Dat is gewoon een cijfer”, klinkt het nuchter. “Het is natuurlijk een hele grote eer om als jonge coach zo’n kans te krijgen, maar vergeet niet dat ik al zeven jaar in de professionele voetbalwereld meedraai. In die periode heb ik heel veel geleerd van trainers zoals Ferrera, Vreven, Vanderbiest en Losada.” En dan is er nog het feit dat hij opklimt van assistent naar hoofdcoach, een positie die toch anders wordt bekeken vanuit de spelersgroep? “Ik ben Will en ik zal altijd gewoon Will blijven. Ik ben een gewone mens en zal mijn aanpak nu niet plots veranderen.”

Keuze tussen Antwerpen en Washington

De aanstelling van Still kwam er amper twee dagen na het vertrek van Losada naar DC United. Sinds zondag stond hij voor de keuze: op het Kiel blijven als T1 of in het spoor van Hernan Losada mee de oceaan oversteken richting de Verenigde Staten. Veel tijd heeft hij dus niet gekregen om die knoop door te hakken.

“Wat mij finaal over de streep heeft getrokken? Mijn buikgevoel. Er staat hier een heel mooi project en dat wil ik nu niet laten liggen. Ik wil Hernan bedanken voor het aanbod dat hij mij heeft gegeven, maar van jongs af aan heb ik altijd het doel gehad om T1 te worden. Ook als jeugdcoach heb ik altijd naar boven gekeken. Kijken wat er mogelijk was. The sky is the limit heb ik altijd gezegd. Nu krijg ik die kans en daar ben ik heel blij om. Ik vermoed dat Hernan misschien wel een beetje ontgoocheld, maar hij zal ook begripvol zijn. Hij is een goede mens en vriend, hij gunt me zeker deze kans.”

Welke aanpak mogen de supporters van Still verwachten? “Op korte termijn zal het heel moeilijk zijn om mijn eigen accenten te leggen”, beseft Still. “De komende weken spelen we heel veel wedstrijden op korte tijd. Mijn ideeën en manier van werken zullen in grote lijnen aansluiten bij die van Hernan, maar op dit moment ga ik nog niet alles prijs geven. We spelen morgen nog een wedstrijd tegen Eupen (lacht).”

Optie voor volgend seizoen

 

 ©  WAS

Still tekende bij Beerschot een contract als trainer ad interim tot het einde van het seizoen. Daarna heeft hij zelf de optie om volgend seizoen hoofdcoach te blijven. “Op het einde van het seizoen zal er een sportieve evaluatie volgen, maar we willen volgend jaar graag met Will verder”, is voorzitter Vrancken duidelijk. “Het is onze filosofie om eerst intern naar opportuniteiten te kijken en die filosofie willen we koesteren.”

Ex-speler Davy De Smedt (42) wordt op aanvraag van Still toegevoegd aan de technische staf. Tussen 2012 en 2016 droeg hij het shirt van de club, toen die nog Beerschot-Wilrijk heette. Hij was al in dienst bij Beerschot als ‘Youth Manager’ en die functie gaat hij nu combineren met die van assistent-trainer. Head of performance Pieter Jacobs -hij had net als Still de keuze om mee naar Washington te gaan- blijft Beerschot trouw.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Meer voetbalnieuws