Site De Zwaan in Mol 

Site De Zwaan in Mol © Tommy Maes

Meer dan 450 medisch geschoolden staan klaar voor vaccinatiecentrum

Mol, Balen, Dessel, Retie -

Meer dan 450 mensen met een medische achtergrond uit Mol, Balen, Dessel of Retie hebben zich al aangemeld om medische taken uit te voeren in het vaccinatiecentrum op de Zwaan in Mol. Dat gebeurde na een oproep van de gemeentebesturen.

De grote binnenkoer van site De Zwaan in Mol wordt de locatie van het vaccinatiecentrum voor eerstelijnszone Baldemore. Op enkele dagen tijd hebben meer dan 450 medisch geschoolden uit de vier gemeenten zich al aangemeld om medische taken, zoals het vaccineren zelf, uit te voeren. Volgens een eerste snelle analyse van de inzendingen hebben zich al meer dan 250 bereidwillige verpleegkundigen, veertien artsen, zes tandartsen, twintig vroedkundigen, 21 kinesisten en vijf apothekers aangemeld. Daarnaast hebben ook meerdere logopedisten, diëtisten, ambulanciers en andere mensen met een medische achtergrond zich geregistreerd.

Om het vaccinatiecentrum voor een periode van minstens zes maanden, dagelijks meer dan drie shiften vlot en veilig te laten functioneren, zijn er bijzonder veel medisch geschoolde medewerkers nodig. De komende dagen worden alle inzendingen geanalyseerd, met de bijhorende aangegeven beschikbaarheid en opmerkingen.

Niet-medische taken

Vermoedelijk start volgende week het gericht en stapsgewijs contacteren van mensen op de lijst voor verdere afspraken. Dan zou eind deze week nog een oproep naar vrijwilligers volgen voor niet-medische taken binnen het vaccinatiecentrum. Eerst moeten de gemeentebesturen en de eerstelijnszone gedetailleerd bepalen wat de specifieke noden voor de medewerkers zijn. (mto)

  

MEER OVER Coronavirus