©  AFP

Zlatan Ibrahimovic krijgt Mario Mandzukic naast zich in de spits bij Milan: “Nu kunnen we met twee voor angst zorgen”

AC Milan heeft dinsdag de Kroatische aanvaller Mario Mandzukic aangetrokken. Hij ondertekende bij de leider in de Serie A een contract tot het einde van het seizoen, met optie op een bijkomend jaar.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

De 34-jarige Mandzukic kent de Serie A goed. Tussen juli 2015 en januari 2020 droeg hij het shirt van Juventus. In 162 wedstrijden maakte de Kroaat 44 doelpunten voor de Oude Dame. Daarna verhuisde hij naar het Qatarese Al-Duhail, waarvoor hij een keer scoorde in zeven matchen.

“Ik ben hier heel blij mee”, zei Zlatan Ibrahimovic maandagavond al na de 0-2-zege tegen Cagliari. “Nu kunnen we met twee voor angst zorgen bij de tegenstander.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De spits, die met Kroatië vicewereldkampioen werd, zat zonder club sinds juli en komt dus transfervrij naar Milan. Hij zal vooral vaste invaller worden voor Ibrahimovic, die dit seizoen al twaalf keer scoorde, en wordt ook ploegmaat van Alexis Saelemaekers.

Mandzukic, die tevens een verleden heeft bij onder meer Wolfsburg, Bayern München en Atletico Madrid, krijgt bij Milan het rugnummer 9. Dat leek de voorbije jaren wel vervloekt door het falen van dragers als André Silva, Kristof Piatek, Gonzalo Higuain en Fernando Torres.

Meer sportnieuws