© Jan Van der Perre

Enorme operatie: zo verlopen de coronatests van 1.700 personen in Kontich

In Kontich is het dinsdag aan de 1.450 leerlingen en 250 personeelsleden van het Sint-Jozefinstituut om de coronatest te ondergaan. Een serieuze logistieke operatie die de hele dag in beslag neemt.

Bart Roggeman

In blokken van een kwartier worden telkens vijftig leerlingen getest. “Tot nu verloopt alles heel vlot. We hebben ervoor gekozen om de leerlingen zoveel mogelijk per klas te laten komen om hen toch een vertrouwd gevoel te geven”, zegt directeur Wouter Van Looy.

“Volgens professor Guy Hans van het UZA gaat vanavond, rond 23u, een groot deel van hen al persoonlijk via sms de uitslag kennen, de anderen ten laatste morgenvroeg.”

“Om 18u gaan we met alle betrokken partijen opnieuw in overleg om de situatie op basis van de resultaten te bespreken”, voegt burgemeester Bart Seldeslachts (N-VA) toe.

LEES OOK:

5.000 mensen in quarantaine

Zo’n vijfduizend mensen uit Edegem, Kontich en omliggende gemeenten zitten momenteel in quarantaine omdat er besmettingen van de Britse coronavariant zijn vastgesteld in de basisschool Olfa Elsdonk in Edegem en het middelbare Sint-Jozefinstituut in Kontich.

Een onvoorzichtige moeder uit Edegem zou aan de oorzaak liggen, omdat ze na een skivakantie haar quarantaine afbrak voordat ze de resultaten van haar tweede coronatest kende. De twee scholen werden meteen gesloten en alle leerlingen en familieleden werden in quarantaine geplaatst. Maandag werden de kinderen en leerkrachten van de Edegemse school al getest.

Burgemeester Bart Seldeslachts en directeur Wouter Van Looy. 

Burgemeester Bart Seldeslachts en directeur Wouter Van Looy. ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

 

 ©  Jan Van der Perre

MEER OVER Coronavirus