Ook Dessel Sport moet de wedstrijd tegen Beerschot laten schieten. 

Ook Dessel Sport moet de wedstrijd tegen Beerschot laten schieten. ©  GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Rupel Boom geeft forfait voor bekermatch tegen Eupen

Rupel Boom zal op 2 februari niet aantreden in de volgende ronde van de Beker van België. De club besliste zelf om forfait te geven voor de wedstrijd tegen Eupen.

LEES OOK: Dessel geeft forfait voor bekerduel tegen Beerschot

Een verrassing is dat niet, want de Steenbakkers lieten al langer weten dat ze niet happig waren om te hervatten. Bovendien mag er op bevel van burgemeester Jeroen Baert sowieso al tot 25 januari niet getraind worden. Dat is precies één week voor het duel tegen Eupen, maar zo lang wou de club dus niet wachten. Het trok er nu zelf de stekker uit.

“Ik kan het niet maken om mijn jongens met één week training in de benen tegen een eersteklasser te laten spelen”, zegt trainer Greg Vanderidt. “Wij liggen al meer dan vier maanden stil. Dat zou gewoon onverantwoord zijn. Maar meer nog dan de fysieke paraatheid van de spelers zijn de coronacijfers voor ons een breekpunt. De situatie is nog altijd niet goed. Ik zou het mezelf nooit vergeven mocht er een familielid of kennis van één van mijn spelers overlijden omdat wij onnodige risico’s namen. We hadden al lang een duidelijk signaal verwacht van de bond, maar daar dringt de ernst van de situatie blijkbaar nog altijd niet door. Dus besloten we maar om zelf actie te ondernemen.”

MEER OVER K Rupel Boom FC