©  AP

Titelverdediger op 10.000 meter blijft weg van WK afstanden uit vrees voor coronavirus: “Te groot risico”

De Canadese schaatser Graeme Fish doet volgende maand niet mee aan het WK afstanden in Heerenveen. De 23-jarige Fish is de regerend wereldkampioen op de 10 kilometer en bovendien houder van het wereldrecord.

Vincent Van GenechtenBron: BELGA

“Het was de moeilijkste beslissing die ik ooit heb moeten nemen. Het liefst was ik ook gewoon naar Nederland gekomen, maar vanwege het coronavirus vind ik het een te groot risico”, zei Fish tegen schaatsen.nl.

“Op dit moment vind ik mijn gezondheid net even wat belangrijker dan een WK. Ik ben nog altijd erg jong en zou mijn toekomst niet op het spel willen zetten door naar Nederland af te reizen en daar het virus op te lopen. Dan blijf ik liever in Canada om aan bepaalde dingen te werken, zodat ik volgend jaar beter dan ooit ben. Het is altijd een droom geweest om goud te winnen op de Olympische Spelen. Ik weet dat het nu nog ver weg is, maar ik ben er al wel naar aan het toewerken.”

 

 ©  EPA-EFE

Fish verbrak in februari van vorig jaar in Salt Lake City op de 10 kilometer het wereldrecord van zijn landgenoot Ted-Jan Bloemen: 12:33.86. Daarnaast won hij brons op de 5.000 meter achter Bloemen en de Nederlander Sven Kramer. Bart Swings werd op dat onderdeel vijftiende.

Het WK afstanden vindt plaats van 11 tot en met 14 februari.

Meer sportnieuws