© ATV

Gemeenten van Rupelstreek bevelen schrappen van jeugdactiviteiten aan

De gemeentebesturen van de Rupelstreek (Hemiksem, Schelle, Niel, Boom, Rumst en Aartselaar) hebben dinsdagochtend beslist om een “sterke aanbeveling” uit te schrijven om ook voor jongeren onder de 12 jaar de komende twee weken geen sport- of andere groepsactiviteiten meer te organiseren. Tot een formeel verbod komt het voorlopig dus niet.

Belga

De aanbeveling is een direct gevolg van advies van de veiligheidscel en het CLB, stelt de gemeente Aartselaar dinsdag. Op basis van datzelfde advies wordt trouwens ook aanbevolen dat jongeren vanaf het vijfde en zesde leerjaar een mondmasker zouden dragen. De gemeentebesturen voeren nog geen verplichting in, in afwachting van de resultaten van de aangekondigde grootschalige tests in Edegem en Kontich. “Maar we rekenen nu al op eenieders burgerzin”, klinkt het.

“Het incident in Edegem en Kontich, met alle drastische gevolgen van dien, leert ook dat het belangrijk is de quarantaineverplichtingen strikt na te leven”, benadrukt de gemeente Aartselaar nog in haar communicatie. Ze verwijst daarmee naar het feit dat de maatregelen mogelijk hadden kunnen worden vermeden als een of meerdere betrokken personen zich na een reis aan de quarantaineregels hadden gehouden.

“We beseffen dat dit geen eenvoudige maatregelen zijn, maar we hopen er zo alles aan te doen om een verdere verspreiding van het virus en sluiting van de scholen te vermijden”, klinkt het nog. “Maar vooral proberen we zo onze vaccinatiecampagne niet in het gedrang te laten komen. De langverwachte vaccinaties moeten immers volgens planning kunnen doorgaan, willen we uitzicht behouden op het hernemen van dat gewone leven waar we allemaal zo naar uitkijken.”

LEES OOK: Onvoorzichtige mama na skivakantie, 5.000 mensen in quarantaine

MEER OVER Coronavirus