© nattida-jayne kanyachalao

Fietshelling Parkbrug arriveert op Eilandje

Aan het Willemdok, op de hoek van de Napoleonkaai met de Entrepotkaai, worden deze week de eerste onderdelen van de nieuwe fietshelling geleverd. 

De fietshelling moet het langs de kant van het Eilandje gemakkelijker maken om over de Parkbrug te rijden. Die brug verbindt Park Spoor Noord met het Eilandje. Aan die kant heeft de Parkbrug alleen een lift en een trap met een fietsgoot. En dat gaat veranderen. Deze week wordt aan de Napoleonkaai, die afgesloten is voor het verkeer, een kraan gemonteerd.

Nadien worden de elementen van de nieuwe fietshelling naar de werf gebracht. Vanaf 25 januari wordt de Parkbrug zelf voor een week afgesloten. In mei kan de nieuwe fietshelling in gebruik genomen worden. De onderdelen van de helling zijn in een atelier in Puurs gemaakt. De verschillende elementen worden ginds aan elkaar gelast tot vier grote delen en worden geschilderd. Daarna wordt alles via het water naar het Willemdok gebracht en geïnstalleerd. De werken waren gepland voor november en december, maar ze verschoven naar het begin van dit jaar. Door de coronamaatregelen was de assemblage van de elementen vertraagd en kon er op de werf niet veilig gewerkt worden. (pvdp)

MEER OVER Mobiliteit stad & rand