©  BELGAIMAGE

Sven Jaecques (Antwerp) praat in Extra Time over ‘symbolische Rafa’ en onhaalbare Fellaini

Het zijn drukke dagen voor Sven Jaecques. De general manager van Antwerp FC zit midden in een mercato waarin hij een spits en een keeper naar de Bosuil wil halen en heeft ook flink wat werk met Didier Lamkel Zé. Ondertussen vond hij wel een gaatje in zijn drukke agenda en was hij te gast in Extra Time op Canvas. Ook Marouane Fellaini kwam aan bod.

Hannes Van Gael

Hét moment van de afgelopen voetbalweek volgens Sven Jaecques was de Gouden Schoen voor Lior Refaelov. “Rafa is een modelprof en topgast en zelfs het symbool van de opmars van deze club. Als je ziet van waar we komen en dan nu… de Beker van België gewonnen, twee keer geplaatst voor Play-off 1, Europees overwinterd en nu de Gouden Schoen gewonnen. Laat het ons een voorlopige kers op de taart noemen.”

 

 ©  BELGA

De Gouden Schoen was een hoogtepunt voor Jaecques en dat staat in schril contrast met de fratsen van Lamkel Zé. De Kameroener traint voortaan weer mee met de A-kern, maar kan zich geen misstap meer veroorloven. Het wordt zijn allerlaatste kans. “Hem laten terugkeren was geen financiële kwestie. Maar het is ook geen garantie dat hij weer zal spelen voor de club. We wilden een statement maken, naar álle voetballers toe: een vertrek valt niet te forceren. We zijn ook in dialoog gegaan met verschillende supportersgroepen en we begrijpen hun frustraties. De groep die is komen protesteren heeft hun statement gemaakt, maar wat zij deden (op het trainingsveld van de B-kern lopen, red.) helpt niemand. We kunnen het als club ook niet zo ver laten komen dat supporters kunnen beslissen over wat een speler wel kan en wat niet.”

Jaecques zit ook midden in een transfermercato. Een waar hij een zeker een spits en een doelman wil halen. “Liefst een Belgische keeper. Een die er meteen kan staan en ook het potentieel heeft om door te groeien. En dan nog betaalbaar ook (lacht).” Ook Marouane Fellaini kwam ter sprake. Volgens enkele wilde geruchten zou hij genoemd worden bij de Great Old. “Daar is nu helemaal niks van aan. Hij is al naar wedstrijden komen zien en kwam al eens naar een training kijken, maar dat was voor Covid. Er zijn nu eenmaal zaken die realistisch zijn en zaken die dat niet zijn. Als zulke spelers klaar zijn om terug te keren uit China dan doen we wel een telefoontje, maar tot op heden is dat niet haalbaar.”

MEER OVER RAFC - Royal Antwerp FC

Meer voetbalnieuws