Voor de drie inzittenden kon geen hulp meer baten.  

Voor de drie inzittenden kon geen hulp meer baten.  ©  rr

3 doden bij treinongeval in Herne

HERNE - Op de N255 in Herne is iets over half 10 maandagavond een zwaar ongeval gebeurd ter hoogte van de overweg op de grens met Edingen (Enghien). Een wagen is er gegrepen door een aanstormende trein.

De klap moet bijzonder hevig geweest zijn. De wagen is totaal verhakkeld en geen van de drie inzittenden overleefde het ongeval, “Op camerabeelden is duidelijk te zien dat de slagbomen op de overweg gesloten waren”, zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. “Het onderzoek is meteen opgestart en zal uitsluitsel moeten brengen over de precieze omstandigheden waarin dit kon gebeuren.”

Door de aanrijding is het treinverkeer op de spoorlijn Brussel-Doornik onderbroken, tussen Edingen en Ath is dat in beide richtingen het geval. Of en, zo ja, hoeveel hinder er morgen zal zijn in de ochtendspits, kan Infrabel nog niet zeggen: “Daartoe moeten eerst de vaststellingen ter plaatse achter de rug zijn en dan moeten we de eventuele schade opmeten. Pas wanneer dat gebeurd is, kunnen we een eerste inschatting maken”, aldus nog Frédéric Petit.