©  BELGA

Remco Evenepoel moet nog langer rusten: “We gaan niet nog eens dezelfde fout maken”

Nog steeds geen fiets voor Remco Evenepoel (20). Het Belgische supertalent van Deceuninck – Quick-Step blijft nog minstens drie weken van de fiets. Dat zei ploegmanager Patrick Lefevere bij De Tribune.

Vincent Van GenechtenBron: De Tribune

Evenepoel kon de voorbije weken niet meetrainen met Deceuninck – Quick-Step op stage in Spanje. Bij lange trainingen in het zadel zorgen de breuken die hij opliep in Lombardije nog voor pijn en teamdokter Philip Jansen besliste daarom om hem even van de fiets te halen.

“Dat Remco nog pijn heeft, is perfect normaal”, gaf hij destijds aan. “Hij is acht meter naar beneden gevallen. De breuken liggen precies op de zogenaamde zitknobbel. Op CX en MRI-scans zien we dat die mooi genezen zijn, maar er is wel nog sprake van botoedeem en dat geneest traag.”

Enkele dagen geleden gaf Evenepoel zelf toe dat het misschien allemaal wat té snel ging. “In februari zou ik pas weer deftig op de fiets zitten, zeiden de dokters. Gevolg: ik ging voor januari. Dat is mijn fout geweest”, zei hij in een interview met Het Nieuwsblad. “Het is goed om gedreven en gemotiveerd te zijn, maar met dit soort blessures is dat het slechtste wat er is. Je moet geduld hebben. Mijn karakter heeft deze keer niet in mijn voordeel gespeeld. Daar heb ik uit geleerd.”

 

 ©  BELGAIMAGE

Drie weken extra

En nu wordt er dus opnieuw gesleuteld aan zijn revalidatie. “Het ging bijna te goed”, aldus Lefevere in De Tribune op Radio 1. “Schijnbaar is de aangroei van het bot toch niet zo snel gegaan als iedereen dacht. Hij had pijn, maar hij heeft dat niet gezegd. Hij dacht dat het een deel van de revalidatie was. In het ziekenhuis in Herentals hebben we gezien dat het nog niet honderd procent is.”

Evenepoel moet nu drie weken extra van de fiets blijven. “Het komt hard aan, maar hij gaat er voorlopig goed mee om. Als de Giro rijden een risico vormt, doen we dat niet. We gaan niet nog eens dezelfde fout maken om te snel te herbeginnen. Als hij mag beginnen op 8 februari, dan is drie maanden tot de Giro heel kort, maar het kan ook genoeg zijn. We kunnen ook zonder verwachtingen naar Italië gaan. Een ervaring van een grote ronde kan hem veel bijbrengen.”

“En als de Giro niet haalbaar blijkt, zijn er andere opties. De Tour zou eventueel kunnen, maar wij opteren dan liever - en Remco ook - voor een normaal wegseizoen en de Vuelta.”

Al ziet Lefevere ook dat zoiets “hard aankomt” bij een jonge knaap als Evenepoel. “Hij gaat er voorlopig goed mee om”, zegt de ploegmanager. “Hij beseft wel dat het niet leuk is. Je ziet je vrienden vertrekken op training, zelfs Fabio Jakobsen. En Remco moet in het zwembad blijven.”

Vastgoed

Jobs in de regio